Pretraži Nekretnine vijesti:HŽ Infrastrukturi 241 milijun eura iz EU-ovih fondova za prugu Križevci - državna granica

 21.10.2016 15:50:00  |  Građevinarstvo

HŽ Infrastruktura i Europska komisija (EK) potpisale su Sporazum o sufinanciranju rekonstrukcije postojećeg i izgradnje drugog kolosijeka pruge od Križevaca do granice s Mađarskom kojim je osigurano sufinanciranje tog projekta u iznosu nešto većem od 241 milijun eura, priopćila je u petak HŽ Infrastruktura.
 
"Nakon što je tijekom ljeta Europska komisija donijela preliminarnu odluku o sufinanciranju rekonstrukcije postojećeg i izgradnje drugog kolosijeka željezničke pruge Križevci - Koprivnica - državna granica, HŽ Infrastruktura potpisala je s Europskom komisijom (EK) odnosno s agencijom INEA u ime EK-a, sporazum kojim je HŽ Infrastrukturi osigurano sufinanciranje tog megaprojekta iz Instrumenta za povezivanje Europe u visini od 85 posto, što iznosi nešto više od 241 milijun eura", kaže se u priopćenju.
 
Projekt je ukupno vrijedan gotovo 300 milijuna eura, a njime HŽ Infrastruktura nastavlja modernizaciju Mediteranskog koridora na dijelu od Zagreba do granice s Mađarskom.
 
Iz HŽ Infrastrukture podsjećaju kako su srpnju ove godine počeli radovi na rekonstrukciji postojećeg i gradnji drugog kolosijeka od Dugog Sela do Križevaca u vrijednosti od gotovo 200 milijuna eura, a ti se zahvati planiraju i u nastavku, na dionici od Križevaca preko Koprivnice do državne granice.
 
Na pružnoj dionici Križevci - Koprivnica - državna granica planira se rekonstrukcija postojećega kolosijeka te izgradnja drugoga kolosijeka usporednog s rekonstruiranom trasom. Nova trasa dvokolosječne pruge uglavnom će pratiti postojeću, osim na poddionici između Carevdara i Lepavine, gdje će se pruga izmaknuti u duljini oko 4,3 kilometra.
 
Radovi će obuhvatiti i rekonstrukciju/izgradnju četiri kolodvora i šest stajališta, uklanjanje/nadogradnju željezničko-cestovnih prijelaza, izgradnju 11 denivelacija, uklanjanje postojećeg mosta preko rijeke Drave i izgradnju novog.
 
Tim aktivnostima povećat će se kapacitet pruge, osigurati brzina od 160 kilometara na sat, skratiti vrijeme putovanja, omogućiti prihvat interoperabilnih vlakova i povećati razina sigurnosti, kažu u HŽ Infrastrukturi.


Autor/Izvor: Hina


<< Prethodna vijest
Slijedeća vijest >>

Posljednji članci iz ove kategorije:

HŽ Infrastrukturi 241 milijun eura iz EU-ovih fondova za prugu Križevci - državna granica

21.10.2016 15:50:00  |  Autor/Izvor: Hina

HŽ Infrastruktura i Europska komisija (EK) potpisale su Sporazum o sufinanciranju rekonstrukcije postojećeg i izgradnje drugog kolosijeka pruge od Križevaca do granice s Mađarskom kojim je osigurano sufinanciranje tog projekta u iznosu nešto većem od 241 milijun eura, priopćila je u petak HŽ Infrastruktura

DZS: snažan rast broja izdanih građevinskih dozvola

13.10.2016 16:26:00  |  Autor/Izvor: Hina

Tijekom kolovoza u Hrvatskoj je izdano ukupno 610 građevinskih dozvola, što je čak 29 posto više od broja dozvola izdanih u istom mjesecu lani, pokazuju podaci Državnog zavoda za statistiku (DZS)

Europska komisija Hrvatskoj odobrila više od 7 milijuna eura za izgradnju mosta na rijeci Savi kod Svilaja

6.10.2016 14:32:00  |  Autor/Izvor: Limun.hr

Nakon što je 14. rujna 2016. godine u Općini Odžak svečano položen kamen temeljac za početak radova na izgradnji mosta na rijeci Savi kod Svilaja, ovaj tjedan Europska komisija potpisala je i poslala Hrvatskoj ugovor kojim potvrđuje sufinanciranje mosta u iznosu većem od 7 milijuna eura

U srpnju izdano 16,6 posto više građevinskih dozvola

14.9.2016 9:27:00  |  Autor/Izvor: poslovni.hr

U Hrvatskoj je u srpnju izdano 555 građevinskih dozvola, što je 16,6 posto više u odnosu na prošlogodišnji srpanj, pokazuju podaci Državnog zavoda za statistiku (DZS). Prema vrstama građevina, 87 posto dozvola izdano je za zgrade, a 13 posto za ostale građevine. Za zgrade su, naime, izdane 483, a za ostale građevine 72 dozvole
 

DZS: Građevinski radovi u travnju veći za jedan posto na godišnjoj razini

24.6.2016 15:41:00  |  Autor/Izvor: Hina

Obujam građevinskih radova u Hrvatskoj u travnju ove godine pao je u odnosu na ožujak za 1,3 posto, a prema prošlogodišnjem travnju veći je za jedan posto, pokazuju podaci Državnog zavoda za statistiku (DZS)
 

Pošaljite upit

Ime i prezime:
Telefon:
E-mail adresa:
 
Poruka: