Pretraži Nekretnine vijesti:Kredit EBRD-a od 34 milijuna eura za zagrebački Arena Centar

 21.10.2016 15:48:00  |  Građevinarstvo

Europska banka za obnovu i razvoj (EBRD) kreditom od 34 milijuna eura podržava modernizaciju zagrebačkog Arena Centra, ukupnog programa financiranja od 123 milijuna eura, stoji u priopćenju.
 
Sredstva su djelomično namijenjena povećanju energetske učinkovitosti zagrebačkog trgovačkog i zabavnog centra. Također su namijenjena uključivanju mladih u posao kroz praksu kako bi im se osigurao pristup cijelom spektru novih i inovativnih vještina.  
 
Kredit je namijenjen Granit-Polusu Lanište d.o.o., vlasniku Arena Centra, i zamijenit će postojeće kreditno financiranje korišteno za izgradnju centra. Nadalje, novi kredit sadrži iznos namijenjen novim kapitalnim ulaganjima. Time se kompaniji pruža prilika za uvođenje certifikata energetske učinkovitosti i prve sheme „zelenog najma“ u Hrvatskoj, u svrhu sveobuhvatnog osiguravanja održivosti, kroz poslovanje, upravljanje i korištenje objekata na energetski učinkovit način.  
 
Vedrana Jelušić Kašić, direktorica EBRD-a za Hrvatsku, Sloveniju, Mađarsku i Slovačku, rekla je: “Arena Centar je postao prepoznatljivo središte zagrebačkog donjeg grada i sretni smo što možemo sudjelovati u njegovu pretvaranju u model energetski održivog komercijalnog centra. Ovime potvrđujemo našu predanost razvoju Zagreba i vrlo smo ponosni što će naša sredstva osigurati mladima pripremu za uspješan izlazak na tržište rada.”


Autor/Izvor: Limun.hr


<< Prethodna vijest
Slijedeća vijest >>

Posljednji članci iz ove kategorije:

HŽ Infrastrukturi 241 milijun eura iz EU-ovih fondova za prugu Križevci - državna granica

21.10.2016 15:50:00  |  Autor/Izvor: Hina

HŽ Infrastruktura i Europska komisija (EK) potpisale su Sporazum o sufinanciranju rekonstrukcije postojećeg i izgradnje drugog kolosijeka pruge od Križevaca do granice s Mađarskom kojim je osigurano sufinanciranje tog projekta u iznosu nešto većem od 241 milijun eura, priopćila je u petak HŽ Infrastruktura

DZS: snažan rast broja izdanih građevinskih dozvola

13.10.2016 16:26:00  |  Autor/Izvor: Hina

Tijekom kolovoza u Hrvatskoj je izdano ukupno 610 građevinskih dozvola, što je čak 29 posto više od broja dozvola izdanih u istom mjesecu lani, pokazuju podaci Državnog zavoda za statistiku (DZS)

Europska komisija Hrvatskoj odobrila više od 7 milijuna eura za izgradnju mosta na rijeci Savi kod Svilaja

6.10.2016 14:32:00  |  Autor/Izvor: Limun.hr

Nakon što je 14. rujna 2016. godine u Općini Odžak svečano položen kamen temeljac za početak radova na izgradnji mosta na rijeci Savi kod Svilaja, ovaj tjedan Europska komisija potpisala je i poslala Hrvatskoj ugovor kojim potvrđuje sufinanciranje mosta u iznosu većem od 7 milijuna eura

U srpnju izdano 16,6 posto više građevinskih dozvola

14.9.2016 9:27:00  |  Autor/Izvor: poslovni.hr

U Hrvatskoj je u srpnju izdano 555 građevinskih dozvola, što je 16,6 posto više u odnosu na prošlogodišnji srpanj, pokazuju podaci Državnog zavoda za statistiku (DZS). Prema vrstama građevina, 87 posto dozvola izdano je za zgrade, a 13 posto za ostale građevine. Za zgrade su, naime, izdane 483, a za ostale građevine 72 dozvole
 

DZS: Građevinski radovi u travnju veći za jedan posto na godišnjoj razini

24.6.2016 15:41:00  |  Autor/Izvor: Hina

Obujam građevinskih radova u Hrvatskoj u travnju ove godine pao je u odnosu na ožujak za 1,3 posto, a prema prošlogodišnjem travnju veći je za jedan posto, pokazuju podaci Državnog zavoda za statistiku (DZS)
 

Pošaljite upit

Ime i prezime:
Telefon:
E-mail adresa:
 
Poruka: