Pretraži Nekretnine vijesti:Na godišnjoj razini u Hrvatskoj porasle cijene nekretnina

 13.10.2016 8:37:00  |  Promet nekretninama

Na razini Europske unije cijene stambenih nekretnina porasle su u drugom ovogodišnjem tromjesečju 1,6 posto, nakon što su su u prvom tromjesečju uvećane 0,7 posto.

Hrvatska se u drugom tromjesečju ove godine svrstala među zemlje Europske unije s najvećim padom cijena stambenih nekretnina u odnosu na prvo tromjesečje, dok su na godišnjoj razini cijene porasle, pokazuju podaci Eurostata.

U razdoblju od travnja do lipnja cijene stambenih nekretnina u Hrvatskoj pale su za 0,9 posto u odnosu na prethodna tri mjeseca, kada su uvećane za 1,2 posto. U istoj skupini s Hrvatskom našao se Cipar, gdje su cijene nekretnina, prema podacima Eurostata, pale također 0,9 posto. U Italiji su skliznule 0,4, a u Mađarskoj 0,2 posto.

Najviše su, pak, na tromjesečnoj razini porasle cijene stambenih nekretnina u Latviji, za 6,6 posto, a potom u Estoniji, Litvi i Portugalu - za 3,1 posto - te Velikoj Britaniji, za 3 posto, izvijestio je u srijedu europski statistički ured.

Na razini Europske unije cijene stambenih nekretnina porasle su u drugom ovogodišnjem tromjesečju 1,6 posto, nakon što su su u prvom tromjesečju uvećane 0,7 posto.

Eurozona je zabilježila nešto skromniji rast cijena nekretnina, za 1,4 posto u odnosu na prethodna tri mjeseca kada su prema revidiranim podacima Eurostata porasle za 0,5 posto. Na godišnjoj su razini cijene stambenih nekretnina u Hrvatskoj u drugom ovogodišnjem tromjesečju porasle za 1,2 posto, nakon gotovo stagnacije u prethodna tri mjeseca, pokazuju podaci Eurostata.

Najviše su među zemljama EU na godišnjoj razini poskočile cijene nekretnina u Mađarskoj i Latviji, za po 10,3 posto, te u Austriji, za 9 posto, Velikoj Britaniji, za 8,8 posto i Švedskoj, za 8,7 posto.

Niže cijene u odnosu na prošlogodišnje drugo tromjesečje zabilježene su samo na Cipru i Italiji, za 8,9, odnosno 1,4 posto.


Autor/Izvor: poslovni.hr


<< Prethodna vijest

Posljednji članci iz ove kategorije:

Na godišnjoj razini u Hrvatskoj porasle cijene nekretnina

13.10.2016 8:37:00  |  Autor/Izvor: poslovni.hr

Hrvatska se u drugom tromjesečju ove godine svrstala među zemlje Europske unije s najvećim padom cijena stambenih nekretnina u odnosu na prvo tromjesečje, dok su na godišnjoj razini cijene porasle, pokazuju podaci Eurostata

Stanovi u Hrvatskoj najjeftiniji u zadnjih 10 godina

26.9.2016 8:19:00  |  Autor/Izvor: poslovni.hr

Cijena stanova pada, a prodaja raste. Ovo bi ukratko bio sažetak pozitivnih ovogodišnjih kretanja na tržištu nekretnina. Ovi trendovi itekako se razlikuju od lanjskih, a čini se i građevinarima je svanulo

Porez na promet nekretnina smanjuje se s 5 na 4 posto?

21.9.2016 9:09:00  |  Autor/Izvor: poslovni.hr

Prema službenoj statistici, cijene novih stanova u Hrvatskoj u godinu dana pale su desetak posto, dok su se cijene starih stanova stabilizirale. Procjenjuje se da bi ove godine u Hrvatskoj moglo biti prodano oko 28.000 stambenih nekretnina

Evo za koliko su pale cijene stanova u Hrvatskoj

19.9.2016 12:58:00  |  Autor/Izvor: poslovni.hr

Prosječna cijena četvornog metra novih stanova, koje su u prvom polugodištu ove godine prodavala trgovačka društva i druge pravne osobe u Hrvatskoj, bez programa društveno poticajne stanogradnje (POS), iznosila je 10.883 kune, što je šest posto ili 697 kuna manje u odnosu na isto razdoblje lani, pokazuju podaci Državnog zavoda za statistiku (DZS)

Za 21 državni stan više od 300 ponuda, za jedan nitko nije zainteresiran

24.8.2016 21:59:00  |  Autor/Izvor: poslovni.hr

Za oglašeni najam 21 državnog stana u Zagrebu stiglo je više od 300 ponuda, a sklapanje ugovora predviđa se za 20 stanova, jer za jedan nije ni bilo ponuda, doznaje se iz državne tvrtke Državne nekretnine. Javni poziv objavljen je 20. srpnja, a rok za ponude za najam istekao je 23. kolovoza, kada su javno otvorene u sjedištu DUUDI-ja

 

Pošaljite upit

Ime i prezime:
Telefon:
E-mail adresa:
 
Poruka: