Pretraži Nekretnine vijesti:Ministri Tolušić i Nakić suglasni oko izgradnje nove dječje bolnice

 26.9.2016 16:08:00  |  Građevinarstvo

U ponedjeljak, 26. rujna 2016. godine, u ravnateljstvu Klinike za dječje bolesti u Klaićevoj održan je sastanak na kojem se razgovaralo o gradnji nove dječje bolnice te definiranju rokova za izradu plana medicinskog sadržaja nove Nacionalne dječje bolnice kao i o trenutnom stanju i potrebnim hitnim ulaganjima u bolnicu u Klaićevoj. Sastanku su prisustvovali ministar regionalnoga razvoja i fondova EU Tomislav Tolušić, ministar zdravlja Dario Nakić i v.d. ravnatelja Klinike dr. Zoran Bahtijarević, navodi se u priopćenju.

Svi sudionici sastanka složili su se da je potrebno izgraditi novu dječju bolnicu, međutim zbog  administrativnih potreba oko tako velikog ulaganja, pripreme natječajne dokumentacije, projektnih zadataka, planova izgradnje, ishođenja dozvola i ostalih nužnih postupaka, zaključeno je kako će se prvo pristupiti potrebnim zahvatima na postojećoj lokaciji dječje bolnice kako bi se omogućilo nesmetano liječenje djece.

S obzirom na dugogodišnje loše stanje te neadekvatne uvjete koji ne udovoljavaju standardima liječenja osjetljivih pacijenata u Klaićevoj, nužno je uložiti u novu opremu i neophodne minimalne građevinske zahvate. Također, potrebno je rekonstruirati pojedine odjele kako bi se osigurali normalni uvjeti liječenja do konačne izgradnje nove bolnice. Sredstva za hitne zahvate već su osigurana kroz EU fondove i iznose oko 10 milijuna eura.

Kako bi se što prije mogao raspisati natječaj za projektnu dokumentaciju, a potom i za građevinske radove na novoj Nacionalnoj dječjoj bolnici, pristupit će se prikupljanju dokumentacije te rješavanju svih administrativnih zadataka. Nova bolnica bit će izgrađena na već ranije predviđenoj lokaciji južno od KBC Dubrava.

Na kraju sastanka odlučeno je kako će ravnateljstvo Klinike izraditi prijedloge nužne za hitno obnavljanje postojeće lokacije dječje bolnice te medicinskog sadržaja za novu dječju bolnicu.


Autor/Izvor: Limun.hr


<< Prethodna vijest
Slijedeća vijest >>

Posljednji članci iz ove kategorije:

HŽ Infrastrukturi 241 milijun eura iz EU-ovih fondova za prugu Križevci - državna granica

21.10.2016 15:50:00  |  Autor/Izvor: Hina

HŽ Infrastruktura i Europska komisija (EK) potpisale su Sporazum o sufinanciranju rekonstrukcije postojećeg i izgradnje drugog kolosijeka pruge od Križevaca do granice s Mađarskom kojim je osigurano sufinanciranje tog projekta u iznosu nešto većem od 241 milijun eura, priopćila je u petak HŽ Infrastruktura

DZS: snažan rast broja izdanih građevinskih dozvola

13.10.2016 16:26:00  |  Autor/Izvor: Hina

Tijekom kolovoza u Hrvatskoj je izdano ukupno 610 građevinskih dozvola, što je čak 29 posto više od broja dozvola izdanih u istom mjesecu lani, pokazuju podaci Državnog zavoda za statistiku (DZS)

Europska komisija Hrvatskoj odobrila više od 7 milijuna eura za izgradnju mosta na rijeci Savi kod Svilaja

6.10.2016 14:32:00  |  Autor/Izvor: Limun.hr

Nakon što je 14. rujna 2016. godine u Općini Odžak svečano položen kamen temeljac za početak radova na izgradnji mosta na rijeci Savi kod Svilaja, ovaj tjedan Europska komisija potpisala je i poslala Hrvatskoj ugovor kojim potvrđuje sufinanciranje mosta u iznosu većem od 7 milijuna eura

U srpnju izdano 16,6 posto više građevinskih dozvola

14.9.2016 9:27:00  |  Autor/Izvor: poslovni.hr

U Hrvatskoj je u srpnju izdano 555 građevinskih dozvola, što je 16,6 posto više u odnosu na prošlogodišnji srpanj, pokazuju podaci Državnog zavoda za statistiku (DZS). Prema vrstama građevina, 87 posto dozvola izdano je za zgrade, a 13 posto za ostale građevine. Za zgrade su, naime, izdane 483, a za ostale građevine 72 dozvole
 

DZS: Građevinski radovi u travnju veći za jedan posto na godišnjoj razini

24.6.2016 15:41:00  |  Autor/Izvor: Hina

Obujam građevinskih radova u Hrvatskoj u travnju ove godine pao je u odnosu na ožujak za 1,3 posto, a prema prošlogodišnjem travnju veći je za jedan posto, pokazuju podaci Državnog zavoda za statistiku (DZS)
 

Pošaljite upit

Ime i prezime:
Telefon:
E-mail adresa:
 
Poruka: