Pretraži Nekretnine vijesti:Otvorena brza cesta Gradec-Križevci

 2.9.2016 15:34:00  |  Građevinarstvo

Ministar pomorstva, prometa i infrastrukture Oleg Butković otvorio je u petak brzu cestu Gradec - Križevci duljine 12,5 kilometara i ukupne investicijske vrijednosti 595 milijuna kuna.

Brza cesta Gradec-Križevci poddionica je brze ceste DC 10 koja će, kada bude gotova, uključivati čvor Sveta Helena - Vrbovec - Križevci - Koprivnica - granica Republike Mađarske.

Na poddionici Gradec - Križevci izgrađeno je 15 objekata, od čega 6 mostova, 3 vijadukta, 4 nadvožnjaka, 1 podvožnjak i 1 prolaz za životinje.

Butković je naglasio da je prioritet nastavak daljnje izgradnje prema Koprivnici i Bjelovaru.

"Radimo na ovom području još jedan veliki infrastrukturni projekt. To je modernizacija željezničke pruge Dugo Selo-Križevci. Ovdje se događaju veliki infrastrukturni projekti, a to znači da će biti posla, radosti i veselja za sve ljude, jer jedino tako možemo stvoriti pozitivnu klimu i osigurati gospodarski rast", rekao je Butković na otvaranju.

"Trebamo poslati pravu poruku sutra u Hrvatskom saboru i Vladi i podignuti ruke kada dođe trenutak da se glasuje o nastavku gradnje prema Koprivnici i Bjelovaru, bez obzira koja smo politička opcija", rekao je gradonačelnik Križevaca Branko Hrg.


Autor/Izvor: Hina


<< Prethodna vijest
Slijedeća vijest >>

Posljednji članci iz ove kategorije:

HŽ Infrastrukturi 241 milijun eura iz EU-ovih fondova za prugu Križevci - državna granica

21.10.2016 15:50:00  |  Autor/Izvor: Hina

HŽ Infrastruktura i Europska komisija (EK) potpisale su Sporazum o sufinanciranju rekonstrukcije postojećeg i izgradnje drugog kolosijeka pruge od Križevaca do granice s Mađarskom kojim je osigurano sufinanciranje tog projekta u iznosu nešto većem od 241 milijun eura, priopćila je u petak HŽ Infrastruktura

DZS: snažan rast broja izdanih građevinskih dozvola

13.10.2016 16:26:00  |  Autor/Izvor: Hina

Tijekom kolovoza u Hrvatskoj je izdano ukupno 610 građevinskih dozvola, što je čak 29 posto više od broja dozvola izdanih u istom mjesecu lani, pokazuju podaci Državnog zavoda za statistiku (DZS)

Europska komisija Hrvatskoj odobrila više od 7 milijuna eura za izgradnju mosta na rijeci Savi kod Svilaja

6.10.2016 14:32:00  |  Autor/Izvor: Limun.hr

Nakon što je 14. rujna 2016. godine u Općini Odžak svečano položen kamen temeljac za početak radova na izgradnji mosta na rijeci Savi kod Svilaja, ovaj tjedan Europska komisija potpisala je i poslala Hrvatskoj ugovor kojim potvrđuje sufinanciranje mosta u iznosu većem od 7 milijuna eura

U srpnju izdano 16,6 posto više građevinskih dozvola

14.9.2016 9:27:00  |  Autor/Izvor: poslovni.hr

U Hrvatskoj je u srpnju izdano 555 građevinskih dozvola, što je 16,6 posto više u odnosu na prošlogodišnji srpanj, pokazuju podaci Državnog zavoda za statistiku (DZS). Prema vrstama građevina, 87 posto dozvola izdano je za zgrade, a 13 posto za ostale građevine. Za zgrade su, naime, izdane 483, a za ostale građevine 72 dozvole
 

DZS: Građevinski radovi u travnju veći za jedan posto na godišnjoj razini

24.6.2016 15:41:00  |  Autor/Izvor: Hina

Obujam građevinskih radova u Hrvatskoj u travnju ove godine pao je u odnosu na ožujak za 1,3 posto, a prema prošlogodišnjem travnju veći je za jedan posto, pokazuju podaci Državnog zavoda za statistiku (DZS)
 

Pošaljite upit

Ime i prezime:
Telefon:
E-mail adresa:
 
Poruka: