Pretraži Nekretnine vijesti:Samobor je ovog ljeta veliko gradilište

 7.7.2016 15:33:00  |  Građevinarstvo

Samobor i ove godine izdvaja znatna sredstva za izgradnju novih objekata i uređenje komunalne infrastrukture. U tijeku su radovi vrijedni više od 30 milijuna kuna, stoji u priopćenju.

Među najvećim investicijama je izgradnja Centra za mlade, vrijednog gotovo 5 milijuna kuna te zgrade Javne vatrogasne postrojbe, vrijedne više od 3 milijuna kuna. Oba projekta provode se na prostoru bivše vojarne, koja je posljednjih godina revitalizirana, a gotovo sve zgrade stavljene su u funkciju.

U završnoj fazi je i izgradnja nove sportske dvorane kod Osnovne škole Samobor, vrijedne 10 milijuna kuna, koja će spremna dočekati novu generaciju učenika početkom školske godine u rujnu.

Radi se i na izgradnji i uređenju prometnica, a ukupno ulaganje iznosi više od 15 milijuna kuna. Tako su u tijeku radovi na potpunoj rekonstrukciji ulica Gornji kraj i Ljudevita Šmidhena te Mirnovečke ulice.

Uskoro kreće i rekonstrukcija ulice Matica iseljenika prema Bobovici, koja uključuje izgradnju kružnog toka.

Uz to, radi se cijeli niz manjih komunalnih radova na uređenju prometnica te na izgradnji i uređenju pješačkih staza.

S ciljem daljnjeg razvoja gradskog područja, Grad Samobor krenuo je i u izgradnju prometne mreže uz Ulicu Ise Velikanovića i Mirnovečku ulicu, na takozvanoj Gmajni.
Uređenjem prometne mreže dat će se dodatna vrijednost ovoj građevinskoj zoni, koja je u potpunosti povezana s centrom grada, a u neposrednoj blizini nalaze se škola, vrtić i brojni novi sadržaji na prostoru bivše vojarne.

I ove godine sredstva se izdvajaju za sanaciju šteta uzrokovanih elementarnim nepogodama. Tako se radi na sanaciji klizišta u naselju Braslovje, sanaciji mosta u Rakovom Potoku, a radi se i na ishođenju projektnog rješenja za sanaciju mosta prema naselju Kršlini, koji je posljednjih godina pretrpio velike štete uzrokovane poplavama.

Dio sredstava i ove se godine ulaže u obnavljanje zgrada škola i dječjih vrtića, a u tijeku je i izgradnja dvaju društvenih domova, na Vrhovčaku i Otruševcu te uređenje društvenih domova u nekoliko naselja.  

Uskoro kreće i potpuna rekonstrukcija dječjeg igrališta u Južnom naselju, jednog od najposjećenijih igrališta u gradu, ističe se u priopćenju.


Autor/Izvor: Limun.hr


<< Prethodna vijest
Slijedeća vijest >>

Posljednji članci iz ove kategorije:

HŽ Infrastrukturi 241 milijun eura iz EU-ovih fondova za prugu Križevci - državna granica

21.10.2016 15:50:00  |  Autor/Izvor: Hina

HŽ Infrastruktura i Europska komisija (EK) potpisale su Sporazum o sufinanciranju rekonstrukcije postojećeg i izgradnje drugog kolosijeka pruge od Križevaca do granice s Mađarskom kojim je osigurano sufinanciranje tog projekta u iznosu nešto većem od 241 milijun eura, priopćila je u petak HŽ Infrastruktura

DZS: snažan rast broja izdanih građevinskih dozvola

13.10.2016 16:26:00  |  Autor/Izvor: Hina

Tijekom kolovoza u Hrvatskoj je izdano ukupno 610 građevinskih dozvola, što je čak 29 posto više od broja dozvola izdanih u istom mjesecu lani, pokazuju podaci Državnog zavoda za statistiku (DZS)

Europska komisija Hrvatskoj odobrila više od 7 milijuna eura za izgradnju mosta na rijeci Savi kod Svilaja

6.10.2016 14:32:00  |  Autor/Izvor: Limun.hr

Nakon što je 14. rujna 2016. godine u Općini Odžak svečano položen kamen temeljac za početak radova na izgradnji mosta na rijeci Savi kod Svilaja, ovaj tjedan Europska komisija potpisala je i poslala Hrvatskoj ugovor kojim potvrđuje sufinanciranje mosta u iznosu većem od 7 milijuna eura

U srpnju izdano 16,6 posto više građevinskih dozvola

14.9.2016 9:27:00  |  Autor/Izvor: poslovni.hr

U Hrvatskoj je u srpnju izdano 555 građevinskih dozvola, što je 16,6 posto više u odnosu na prošlogodišnji srpanj, pokazuju podaci Državnog zavoda za statistiku (DZS). Prema vrstama građevina, 87 posto dozvola izdano je za zgrade, a 13 posto za ostale građevine. Za zgrade su, naime, izdane 483, a za ostale građevine 72 dozvole
 

DZS: Građevinski radovi u travnju veći za jedan posto na godišnjoj razini

24.6.2016 15:41:00  |  Autor/Izvor: Hina

Obujam građevinskih radova u Hrvatskoj u travnju ove godine pao je u odnosu na ožujak za 1,3 posto, a prema prošlogodišnjem travnju veći je za jedan posto, pokazuju podaci Državnog zavoda za statistiku (DZS)
 

Pošaljite upit

Ime i prezime:
Telefon:
E-mail adresa:
 
Poruka: