Pretraži Nekretnine vijesti:Čelnici Hrvatskih voda i Međimurskih voda u obilasku radova na uređaju za pročišćavanje

 16.3.2016 16:05:00  |  Građevinarstvo

Generalni direktor Hrvatskih voda, Ivica Plišić posjetio je danas Čakovec te je u pratnji direktora Međimurskih voda, Vladimira Topolnjaka obišao gradilišta na projektu "Sustav odvodnje i pročišćavanja otpadnih voda aglomeracije Čakovec“ točnije radova vezanih uz rekonstrukciju i modernizaciju uređaja za pročišćavanje otpadnih voda (UPOV) u ovoj aglomeraciji te na Kolektoru II, stoji u priopćenju.

Modernizacija uređaja za pročišćavanje jedna je od ključnih aktivnosti ovog, najvećeg infrastrukturnog projekta u Međimurskoj županiji, procijenjene vrijednosti više od 273 milijuna kuna. Rekonstrukcijom će ukupni kapacitet uređaja iznositi 75.000 ekvivalent stanovnika te će se modernizacijom postojećih građevina i opreme povećati efikasnost pročišćavanja na treći (najviši) stupanj pročišćavanja otpadnih voda, uključivo s postrojenjem za obradu mulja.

Ovaj je zahvat nužan zbog osjetljivosti vodotoka Trnave, u koji se ispušta većina otpadnih voda na području aglomeracije a modernizacija i rekonstrukcija omogućit će da kapacitet UPOV-a obuhvaća predviđeno opterećenje uređaja tijekom sljedećih 30-ak godina. Ujedno će pročišćavanje otpadnih voda na području aglomeracije biti u potpunosti usklađeno s europskim standardima pročišćavanja otpadnih voda, posebice s EU Direktivom o pročišćavanju otpadnih voda.

Ugovor o rekonstrukciji i modernizaciji uređaja, koji je u punom pogonu još od 1999., potpisan je u siječnju prošle godine, a izvođač radova je konzorcij koji čine hrvatske tvrtke Končar-inženjering d.d. i Palir d.o.o. te slovenska tvrtka Hidroinžiniring d.o.o.. Nakon projektiranja, radovi na uređaju započeli su krajem studenog prošle godine te su do veljače ove godine izvedeni pripremni radovi na planiranim građevinama te je završeno betoniranje temeljnih ploča.


Autor/Izvor: Limun.hr


<< Prethodna vijest
Slijedeća vijest >>

Posljednji članci iz ove kategorije:

HŽ Infrastrukturi 241 milijun eura iz EU-ovih fondova za prugu Križevci - državna granica

21.10.2016 15:50:00  |  Autor/Izvor: Hina

HŽ Infrastruktura i Europska komisija (EK) potpisale su Sporazum o sufinanciranju rekonstrukcije postojećeg i izgradnje drugog kolosijeka pruge od Križevaca do granice s Mađarskom kojim je osigurano sufinanciranje tog projekta u iznosu nešto većem od 241 milijun eura, priopćila je u petak HŽ Infrastruktura

DZS: snažan rast broja izdanih građevinskih dozvola

13.10.2016 16:26:00  |  Autor/Izvor: Hina

Tijekom kolovoza u Hrvatskoj je izdano ukupno 610 građevinskih dozvola, što je čak 29 posto više od broja dozvola izdanih u istom mjesecu lani, pokazuju podaci Državnog zavoda za statistiku (DZS)

Europska komisija Hrvatskoj odobrila više od 7 milijuna eura za izgradnju mosta na rijeci Savi kod Svilaja

6.10.2016 14:32:00  |  Autor/Izvor: Limun.hr

Nakon što je 14. rujna 2016. godine u Općini Odžak svečano položen kamen temeljac za početak radova na izgradnji mosta na rijeci Savi kod Svilaja, ovaj tjedan Europska komisija potpisala je i poslala Hrvatskoj ugovor kojim potvrđuje sufinanciranje mosta u iznosu većem od 7 milijuna eura

U srpnju izdano 16,6 posto više građevinskih dozvola

14.9.2016 9:27:00  |  Autor/Izvor: poslovni.hr

U Hrvatskoj je u srpnju izdano 555 građevinskih dozvola, što je 16,6 posto više u odnosu na prošlogodišnji srpanj, pokazuju podaci Državnog zavoda za statistiku (DZS). Prema vrstama građevina, 87 posto dozvola izdano je za zgrade, a 13 posto za ostale građevine. Za zgrade su, naime, izdane 483, a za ostale građevine 72 dozvole
 

DZS: Građevinski radovi u travnju veći za jedan posto na godišnjoj razini

24.6.2016 15:41:00  |  Autor/Izvor: Hina

Obujam građevinskih radova u Hrvatskoj u travnju ove godine pao je u odnosu na ožujak za 1,3 posto, a prema prošlogodišnjem travnju veći je za jedan posto, pokazuju podaci Državnog zavoda za statistiku (DZS)
 

Pošaljite upit

Ime i prezime:
Telefon:
E-mail adresa:
 
Poruka: