Pretraži Nekretnine vijesti:U Splitu i Zadru najveći porast cijena kuća

 17.11.2015 16:29:00  |  Promet nekretninama

Statistike portala Crozilla.com pokazale su kako su prosječne oglašavane cijene kuća tijekom listopada zabilježile mjesečni pad vrijednosti od 0,4 posto, stoji u priopćenju.

Najveći pad cijena kuća tijekom listopada je zabilježen u Dubrovniku i Varaždinu, dok Split i Zadar bilježe najveći mjesečni porast. Prosječna tražena cijena kuće, s uključenom cijenom okućnice, u Dubrovniku je prema podacima portala Crozilla.com, iznosila 3605 eura po metru kvadratnom što je 3,3 posto niže no mjesec ranije. U Varaždinu su cijene pale za 3,2 posto, a za jedan se kvadrat u prosjeku tražilo 756 eura.

Najveći mjesečni porast oglašavanih cijena kuća tijekom listopada  je iznosio 1,4 posto, a zabilježen je u Zadru gdje je prosječna tražena cijena metra kvadratnog iznosila 1715 eura, te u Splitu gdje se za kvadrat kuće s uključenom cijenom okućnice u prosjeku tražilo 2278 eura.

Gdje su skuplje kuće, a gdje stanovi?
Kako bi riješili vlastito stambeno pitanje, većina se kupaca dvoumi između kupnje kuće i stana. Kuća najčešće jamči veću slobodnu i više vlastitog prostora, ali ujedno i veće troškove režija i  održavanja, stoga mnogim kupcima odluka prevagne na kupnju stana.

Unatoč tome što su prema podacima portala Crozilla.com njihove cijene u prosjeku bile niže no cijene stanova, potencijalnim kupcima kuće tijekom listopada nisu bile na vrhu liste prioriteta. Naime, posjetitelji portala Crozilla.com najveći interes pokazali za stanovima za prodaju.

Statistike portala Crozilla.com pokazale su kako su tijekom listopada u kontinentalnim područjima cijene kuća bile su niže no cijene stanova, dok su stanovi u prosjeku bili skuplji tek u pojedinim gradovima na moru.

U Opatiji se za kvadrat kuće tražilo 496 eura manje nego za kvadrat stana. U Osijeku je ta razlika iznosila 355 eura, u Varaždinu 327 eura, a u Zagrebu 270 eura.

Dubrovnik, Split, Pula, Poreč, Senj gradovi su u kojima su tijekom listopada na portalu Crozilla.com oglašavane cijene kuća bile više no cijene stanova. Najveća je razlika pritom zabilježena u Dubrovniku gdje je prosječna cijena kvadrata kuće bile 583 eura viša no cijena kvadrata stana. Najmanja razlika u cijenama ovih vrsta nekretnina je zabilježena u Senju gdje je iznosila tek 2 eura po metru kvadratnom, navodi se u priopćenju.


Autor/Izvor: Limun.hr


<< Prethodna vijest
Slijedeća vijest >>

Posljednji članci iz ove kategorije:

Na godišnjoj razini u Hrvatskoj porasle cijene nekretnina

13.10.2016 8:37:00  |  Autor/Izvor: poslovni.hr

Hrvatska se u drugom tromjesečju ove godine svrstala među zemlje Europske unije s najvećim padom cijena stambenih nekretnina u odnosu na prvo tromjesečje, dok su na godišnjoj razini cijene porasle, pokazuju podaci Eurostata

Stanovi u Hrvatskoj najjeftiniji u zadnjih 10 godina

26.9.2016 8:19:00  |  Autor/Izvor: poslovni.hr

Cijena stanova pada, a prodaja raste. Ovo bi ukratko bio sažetak pozitivnih ovogodišnjih kretanja na tržištu nekretnina. Ovi trendovi itekako se razlikuju od lanjskih, a čini se i građevinarima je svanulo

Porez na promet nekretnina smanjuje se s 5 na 4 posto?

21.9.2016 9:09:00  |  Autor/Izvor: poslovni.hr

Prema službenoj statistici, cijene novih stanova u Hrvatskoj u godinu dana pale su desetak posto, dok su se cijene starih stanova stabilizirale. Procjenjuje se da bi ove godine u Hrvatskoj moglo biti prodano oko 28.000 stambenih nekretnina

Evo za koliko su pale cijene stanova u Hrvatskoj

19.9.2016 12:58:00  |  Autor/Izvor: poslovni.hr

Prosječna cijena četvornog metra novih stanova, koje su u prvom polugodištu ove godine prodavala trgovačka društva i druge pravne osobe u Hrvatskoj, bez programa društveno poticajne stanogradnje (POS), iznosila je 10.883 kune, što je šest posto ili 697 kuna manje u odnosu na isto razdoblje lani, pokazuju podaci Državnog zavoda za statistiku (DZS)

Za 21 državni stan više od 300 ponuda, za jedan nitko nije zainteresiran

24.8.2016 21:59:00  |  Autor/Izvor: poslovni.hr

Za oglašeni najam 21 državnog stana u Zagrebu stiglo je više od 300 ponuda, a sklapanje ugovora predviđa se za 20 stanova, jer za jedan nije ni bilo ponuda, doznaje se iz državne tvrtke Državne nekretnine. Javni poziv objavljen je 20. srpnja, a rok za ponude za najam istekao je 23. kolovoza, kada su javno otvorene u sjedištu DUUDI-ja

 

Pošaljite upit

Ime i prezime:
Telefon:
E-mail adresa:
 
Poruka: