Pretraži Nekretnine vijesti:Sporazum o radovima na osječkom vodoopskrbnom sustavu

 13.11.2015 14:46:00  |  Građevinarstvo

Sporazum o izgradnji i rekonstrukciji vodoopskrbnih cjevovoda i sustava javne vodoopskrbe Regionalnog vodoopskrbnog sustava Osijek, potpisali su u petak predstavnici osječkog Vodovoda i vinkovačke tvrtke Sokol.

Projekt unaprjeđenja vodoopskrbe na području Osijeka i pet okolnih općina ukupno je vrijedan 86,9 milijuna kuna, i s gotovo 75 posto iznosa financira ga Europska unija, dok vrijednost danas ugovorenih radova, iznosi 56,3 milijuna kuna.

Projekt uz ostalo obuhvaća izgradnju 66 kilometara glavnih vodoopskrbnih cjevovoda i vodoopskrbne mreže te rekonstrukciju 17 kilometara postojeće mreže.

Direktor osječkog Vodovoda Ivan Jukić kazao je kako su javni natječaj i odabir izvođača radova prošli bez žalbi te kako je odabrana tvrtka dokazana na dosta poslova.

Istaknuo je kako će Vodovod kroz nekoliko kapitalnih infrastrukturnih projekata, do kraja 2016. godine investirati oko milijardu kuna, a trenutno se provode projekti vrijedni oko 500 milijuna kuna.

Direktor tvrtke Sokol Goran Elez kazao je kako će u zajednici izvođača radova biti angažirano nekoliko osječkih tvrtki te da bi radovi mogli biti završeni do kraja iduće godine, iako je rok za završetak godinu i pol dana.

Osječki gradonačelnik Ivan Vrkić kaže da gradska uprava želi da i građani u okolnim općinama imaju jednak životni standard, a da će od realizacije projekata koristi imati Osijek i njegovo okruženje.

Kako je istaknuto, dovršenjem projekta će se uz bolju i sigurniju vodoopskrbu postići povećanje priključenosti na sustav javne vodoopskrbe do gotovo 99 posto na području provedbe projekta, koja se sada razlikuje od gotovo 100-postotne na području grada Osijeka do Općine Šodolovci, koja uopće nije priključena na sustav javne vodoopskrbe.

U Vodovodu očekuju da će se uz velike razlike u priključenosti, dovršenjem projekta riješiti i problem gubitaka u vodoopskrbnom sustavu, koji se kreću od 40 posto u Osijeku, do 70 posto u Općini Erdut.


Autor/Izvor: Hina


<< Prethodna vijest
Slijedeća vijest >>

Posljednji članci iz ove kategorije:

HŽ Infrastrukturi 241 milijun eura iz EU-ovih fondova za prugu Križevci - državna granica

21.10.2016 15:50:00  |  Autor/Izvor: Hina

HŽ Infrastruktura i Europska komisija (EK) potpisale su Sporazum o sufinanciranju rekonstrukcije postojećeg i izgradnje drugog kolosijeka pruge od Križevaca do granice s Mađarskom kojim je osigurano sufinanciranje tog projekta u iznosu nešto većem od 241 milijun eura, priopćila je u petak HŽ Infrastruktura

DZS: snažan rast broja izdanih građevinskih dozvola

13.10.2016 16:26:00  |  Autor/Izvor: Hina

Tijekom kolovoza u Hrvatskoj je izdano ukupno 610 građevinskih dozvola, što je čak 29 posto više od broja dozvola izdanih u istom mjesecu lani, pokazuju podaci Državnog zavoda za statistiku (DZS)

Europska komisija Hrvatskoj odobrila više od 7 milijuna eura za izgradnju mosta na rijeci Savi kod Svilaja

6.10.2016 14:32:00  |  Autor/Izvor: Limun.hr

Nakon što je 14. rujna 2016. godine u Općini Odžak svečano položen kamen temeljac za početak radova na izgradnji mosta na rijeci Savi kod Svilaja, ovaj tjedan Europska komisija potpisala je i poslala Hrvatskoj ugovor kojim potvrđuje sufinanciranje mosta u iznosu većem od 7 milijuna eura

U srpnju izdano 16,6 posto više građevinskih dozvola

14.9.2016 9:27:00  |  Autor/Izvor: poslovni.hr

U Hrvatskoj je u srpnju izdano 555 građevinskih dozvola, što je 16,6 posto više u odnosu na prošlogodišnji srpanj, pokazuju podaci Državnog zavoda za statistiku (DZS). Prema vrstama građevina, 87 posto dozvola izdano je za zgrade, a 13 posto za ostale građevine. Za zgrade su, naime, izdane 483, a za ostale građevine 72 dozvole
 

DZS: Građevinski radovi u travnju veći za jedan posto na godišnjoj razini

24.6.2016 15:41:00  |  Autor/Izvor: Hina

Obujam građevinskih radova u Hrvatskoj u travnju ove godine pao je u odnosu na ožujak za 1,3 posto, a prema prošlogodišnjem travnju veći je za jedan posto, pokazuju podaci Državnog zavoda za statistiku (DZS)
 

Pošaljite upit

Ime i prezime:
Telefon:
E-mail adresa:
 
Poruka: