Pretraži Nekretnine vijesti:Potpisan ugovor o gradnji hangara u osječkoj Zračnoj luci

 10.11.2015 14:58:00  |  Građevinarstvo

Ugovor o izgradnji hangara za održavanje i servisiranje zrakoplova, vrijednog 22 milijuna kuna, potpisali su u utorak u osječkoj Zračnoj luci Klisa predstavnici te luke i tvrtke Zagrebački prometni zavod (ZPZ).

Direktor ZPZ-a Boris Smrečki kazao je kako se u prvoj fazi planira izgradnja hangara u kojem će se servisirati zrakoplovi veličine poput Boeinga 737, a u drugoj fazi gradnja hangara za servisiranje velikih zrakoplova.

Smrečki je izvijestio kako se ta tvrtka više od 30 godina bavi poslovima vezanim uz avioindustriju, u civilnom i vojnom zrakoplovstvu, a u Osijek dolaze jer smatraju da na tome području izgradnjom zrakoplovnog servisnog centra mogu ponuditi ekonomski opravdanu i kvalitetnu uslugu.

Direktor osječke Zračne luke Domagoj Marinić istaknuo je kako potpisivanje tog ugovora donosi novu dodanu vrijednost, u nastojanju da se tvrtka pozicionira na tržištu regije s novom uslugom, koja nije tako česta u zračnim lukama. Kazao je kako će se hangari graditi na prostoru kod starog kontrolnog tornja, jer je do izmjene prostornih planova, za što je inicijativa već pokrenuta, to jedino slobodno područje za izgradnju.

Izvijestio je kako je Zračna luka Osijek na kraju listopada ove godine, imala šest posto veći promet putnika, u odnosu na isto prošlogodišnje razdoblje.

Kako je istaknuto, gradnja hangara počet će odmah po izdavanju građevinske dozvole, što se očekuje brzo, a osječki gradonačelnik Ivan Vrkić i dožupan Dragan Vulin zahvalili su svima koji su omogućii ovu investiciju, koja će otvoriti 50-tak radnih mjesta, u djelatnosti servisiranja i održavanja zrakoplova.


Autor/Izvor:


<< Prethodna vijest
Slijedeća vijest >>

Posljednji članci iz ove kategorije:

HŽ Infrastrukturi 241 milijun eura iz EU-ovih fondova za prugu Križevci - državna granica

21.10.2016 15:50:00  |  Autor/Izvor: Hina

HŽ Infrastruktura i Europska komisija (EK) potpisale su Sporazum o sufinanciranju rekonstrukcije postojećeg i izgradnje drugog kolosijeka pruge od Križevaca do granice s Mađarskom kojim je osigurano sufinanciranje tog projekta u iznosu nešto većem od 241 milijun eura, priopćila je u petak HŽ Infrastruktura

DZS: snažan rast broja izdanih građevinskih dozvola

13.10.2016 16:26:00  |  Autor/Izvor: Hina

Tijekom kolovoza u Hrvatskoj je izdano ukupno 610 građevinskih dozvola, što je čak 29 posto više od broja dozvola izdanih u istom mjesecu lani, pokazuju podaci Državnog zavoda za statistiku (DZS)

Europska komisija Hrvatskoj odobrila više od 7 milijuna eura za izgradnju mosta na rijeci Savi kod Svilaja

6.10.2016 14:32:00  |  Autor/Izvor: Limun.hr

Nakon što je 14. rujna 2016. godine u Općini Odžak svečano položen kamen temeljac za početak radova na izgradnji mosta na rijeci Savi kod Svilaja, ovaj tjedan Europska komisija potpisala je i poslala Hrvatskoj ugovor kojim potvrđuje sufinanciranje mosta u iznosu većem od 7 milijuna eura

U srpnju izdano 16,6 posto više građevinskih dozvola

14.9.2016 9:27:00  |  Autor/Izvor: poslovni.hr

U Hrvatskoj je u srpnju izdano 555 građevinskih dozvola, što je 16,6 posto više u odnosu na prošlogodišnji srpanj, pokazuju podaci Državnog zavoda za statistiku (DZS). Prema vrstama građevina, 87 posto dozvola izdano je za zgrade, a 13 posto za ostale građevine. Za zgrade su, naime, izdane 483, a za ostale građevine 72 dozvole
 

DZS: Građevinski radovi u travnju veći za jedan posto na godišnjoj razini

24.6.2016 15:41:00  |  Autor/Izvor: Hina

Obujam građevinskih radova u Hrvatskoj u travnju ove godine pao je u odnosu na ožujak za 1,3 posto, a prema prošlogodišnjem travnju veći je za jedan posto, pokazuju podaci Državnog zavoda za statistiku (DZS)
 

Pošaljite upit

Ime i prezime:
Telefon:
E-mail adresa:
 
Poruka: