Pretraži Nekretnine vijesti:EBRD podupire poboljšanje sisačke mreže otpadnih voda

 6.11.2015 12:42:00  |  Građevinarstvo

Europska banka za obnovu i razvoj (EBRD) podupire obnovu mreže otpadnih voda grada Siska i susjednih općina kreditom od 9,2 milijuna eura, navodi se u priopćenju.

Sredstva će biti dodijeljena Sisačkom vodovodu d.o.o., gradskom trgovačkom društvu zaduženom za vodoopskrbu i zbrinjavanje otpadnih voda, za financiranje izgradnje novog pogona te za nadogradnju postojeće općinske mreže otpadnih voda.

Sisak je grad od 47 000 stanovnika smješten jugoistočno od Zagreba. Nekoć vodeći industrijski grad, bio je poznat po proizvodnji čelika. U ožujku 2013. godine, EBRD je osigurao 20 milijuna eura kredita za potrebe restrukturiranja i modernizacije poznate Sisačke željezare.

EBRD surađuje dugi niz godina s gradom Siskom. Podržao je obnovu i proširenje mreže otpadnih voda kao i nabavku novih autobusa, uključujući i tehničku pomoć gradu za izradu strateškog plana razvoja prometa grada Siska. Današnji projekt uklapa se u glavne prioritete grada u daljnjem razvoju širenja vodovodne i kanalizacijske mreže grada Siska, uz pročišćavanje istih s ciljem ekološkog očuvanja triju rijeka, Save, Kupe i Odre.

Vedrana Jelušić Kašić, direktorica EBRD-a za Hrvatsku rekla je: ''Zadovoljni smo potpisivanjem ovog ugovora sa Sisačkim vodovodom d.o.o. jer on dokazuje našu privrženost ovom važnom hrvatskom gradu. Prikladna opskrba vodom i kvalitetan sustav zbrinjavanja otpadnih voda preduvjeti su za održivi razvoj gradova i općina. Strategija EBRD-a za Republiku Hrvatsku temelji se na našoj spremnosti da radimo s lokalnim partnerima i s Europskom unijom na modernizaciji komunalne infrastrukture''.

Kristina Ikić Baniček, gradonačelnica grada Siska rekla je: ''Zadovoljstvo mi je što smo uspjeli ostvariti povoljnije uvjete za već postojeći kredit za projekt Program otpadnih voda grada Siska, ali i što smo time ujedno osigurali sredstva za projektiranje i izgradnju kanalizacije u sisačkom naselju Pogorelac, Galdovu Kaptolskom i dijelu Zelenog brijega.''

EBRD je aktivan u Hrvatskoj kao investitor od njene neovisnosti i dosad je podržao više od 170 projekata u ukupnom iznosu od 3,2 milijarde eura u različitim sektorima gospodarstva, ističe se u priopćenju.


Autor/Izvor: Limun.hr


<< Prethodna vijest
Slijedeća vijest >>

Posljednji članci iz ove kategorije:

HŽ Infrastrukturi 241 milijun eura iz EU-ovih fondova za prugu Križevci - državna granica

21.10.2016 15:50:00  |  Autor/Izvor: Hina

HŽ Infrastruktura i Europska komisija (EK) potpisale su Sporazum o sufinanciranju rekonstrukcije postojećeg i izgradnje drugog kolosijeka pruge od Križevaca do granice s Mađarskom kojim je osigurano sufinanciranje tog projekta u iznosu nešto većem od 241 milijun eura, priopćila je u petak HŽ Infrastruktura

DZS: snažan rast broja izdanih građevinskih dozvola

13.10.2016 16:26:00  |  Autor/Izvor: Hina

Tijekom kolovoza u Hrvatskoj je izdano ukupno 610 građevinskih dozvola, što je čak 29 posto više od broja dozvola izdanih u istom mjesecu lani, pokazuju podaci Državnog zavoda za statistiku (DZS)

Europska komisija Hrvatskoj odobrila više od 7 milijuna eura za izgradnju mosta na rijeci Savi kod Svilaja

6.10.2016 14:32:00  |  Autor/Izvor: Limun.hr

Nakon što je 14. rujna 2016. godine u Općini Odžak svečano položen kamen temeljac za početak radova na izgradnji mosta na rijeci Savi kod Svilaja, ovaj tjedan Europska komisija potpisala je i poslala Hrvatskoj ugovor kojim potvrđuje sufinanciranje mosta u iznosu većem od 7 milijuna eura

U srpnju izdano 16,6 posto više građevinskih dozvola

14.9.2016 9:27:00  |  Autor/Izvor: poslovni.hr

U Hrvatskoj je u srpnju izdano 555 građevinskih dozvola, što je 16,6 posto više u odnosu na prošlogodišnji srpanj, pokazuju podaci Državnog zavoda za statistiku (DZS). Prema vrstama građevina, 87 posto dozvola izdano je za zgrade, a 13 posto za ostale građevine. Za zgrade su, naime, izdane 483, a za ostale građevine 72 dozvole
 

DZS: Građevinski radovi u travnju veći za jedan posto na godišnjoj razini

24.6.2016 15:41:00  |  Autor/Izvor: Hina

Obujam građevinskih radova u Hrvatskoj u travnju ove godine pao je u odnosu na ožujak za 1,3 posto, a prema prošlogodišnjem travnju veći je za jedan posto, pokazuju podaci Državnog zavoda za statistiku (DZS)
 

Pošaljite upit

Ime i prezime:
Telefon:
E-mail adresa:
 
Poruka: