Pretraži Nekretnine vijesti:Južna osječka obilaznica puštena u promet

 5.11.2015 16:10:00  |  Građevinarstvo

Južna osječka obilaznica u četvrtak je puštena u promet u punom profilu s četiri trake, nakon što je dovršena izgradnja njezina južnog traka u duljini od 12,9 kilometara, vrijednog 190 milijuna kuna.

Južna osječka obilaznica dio je državne ceste D2, "podravske magistrale", koja povezuje istok i zapad Hrvatske. Prema mjerenjima Hrvatskih cesta prosječni dnevni promet je oko 18.100 vozila, što je svrstava u najopterećenije ceste u Hrvatskoj pa su zbog intenzivnog gradskog i tranzitnog prometa zagušenja česta.

Ministar gospodarstva Ivan Vrdoljak izjavio je kako je zadaća Vlade "infrastrukturno opremiti svaki dio Hrvatske kako bi svi imali jednake šanse", a da od Osijeka ponovno treba napraviti grad u koji se ljudi doseljavaju, a ne iz kojeg se iseljavaju. Izvijestio je kako je Ministarstvo graditeljstva izdalo privremenu uporabnu dozvolu za južnu obilaznicu, čija se realizacija u profilu s četiri trake čekala godinama.

Na upit novinara zašto se otvaranje obilaznice, nakon nekoliko odgoda, događa tri dana prije parlamentarnih izbora Vrdoljak je odgovorio kako su prije dvije godine radovi bili prekinuti, jer je izvođač, tvrtka "Osijek-Koteks", bila u velikim problemima i prijetio joj je stečaj.

Da smo tada dozvolili da dođe do stečaja, kao što su mnogi dozvolili brojnim osječkim tvrtkama, obilaznica se ne bi završila još barem pet-šest godina. Stečaj "Osijek-Koteksa" spriječen je profesionalno, radovi su nastavljeni, i sada imamo novu obilaznicu. Neki dođu i naprave, a neki samo pričaju, poručio je Vrdoljak.

Predsjednik Uprave "Hrvatskih cesta" Jurica Krleža kazao je da će se novim trakom moći voziti do 110 kilometara na sat, a da je obveza obnoviti sjeverni kolnik kako bi se njime moglo voziti istom brzinom.

Osječki gradonačelnik Ivan Vrkić kazao je da se i dalje treba raditi na podizanju standarda u gradu i ostvarivanju novih investicija, kako bi se otvorila nova radna mjesta i zadržali oni koji se u Osijeku obrazuju i školuju.


Autor/Izvor: Hina


<< Prethodna vijest
Slijedeća vijest >>

Posljednji članci iz ove kategorije:

HŽ Infrastrukturi 241 milijun eura iz EU-ovih fondova za prugu Križevci - državna granica

21.10.2016 15:50:00  |  Autor/Izvor: Hina

HŽ Infrastruktura i Europska komisija (EK) potpisale su Sporazum o sufinanciranju rekonstrukcije postojećeg i izgradnje drugog kolosijeka pruge od Križevaca do granice s Mađarskom kojim je osigurano sufinanciranje tog projekta u iznosu nešto većem od 241 milijun eura, priopćila je u petak HŽ Infrastruktura

DZS: snažan rast broja izdanih građevinskih dozvola

13.10.2016 16:26:00  |  Autor/Izvor: Hina

Tijekom kolovoza u Hrvatskoj je izdano ukupno 610 građevinskih dozvola, što je čak 29 posto više od broja dozvola izdanih u istom mjesecu lani, pokazuju podaci Državnog zavoda za statistiku (DZS)

Europska komisija Hrvatskoj odobrila više od 7 milijuna eura za izgradnju mosta na rijeci Savi kod Svilaja

6.10.2016 14:32:00  |  Autor/Izvor: Limun.hr

Nakon što je 14. rujna 2016. godine u Općini Odžak svečano položen kamen temeljac za početak radova na izgradnji mosta na rijeci Savi kod Svilaja, ovaj tjedan Europska komisija potpisala je i poslala Hrvatskoj ugovor kojim potvrđuje sufinanciranje mosta u iznosu većem od 7 milijuna eura

U srpnju izdano 16,6 posto više građevinskih dozvola

14.9.2016 9:27:00  |  Autor/Izvor: poslovni.hr

U Hrvatskoj je u srpnju izdano 555 građevinskih dozvola, što je 16,6 posto više u odnosu na prošlogodišnji srpanj, pokazuju podaci Državnog zavoda za statistiku (DZS). Prema vrstama građevina, 87 posto dozvola izdano je za zgrade, a 13 posto za ostale građevine. Za zgrade su, naime, izdane 483, a za ostale građevine 72 dozvole
 

DZS: Građevinski radovi u travnju veći za jedan posto na godišnjoj razini

24.6.2016 15:41:00  |  Autor/Izvor: Hina

Obujam građevinskih radova u Hrvatskoj u travnju ove godine pao je u odnosu na ožujak za 1,3 posto, a prema prošlogodišnjem travnju veći je za jedan posto, pokazuju podaci Državnog zavoda za statistiku (DZS)
 

Pošaljite upit

Ime i prezime:
Telefon:
E-mail adresa:
 
Poruka: