Pretraži Nekretnine vijesti:DZS: rast građevinskih radova nastavljen i u travnju

 26.6.2015 9:30:00  |  Građevinarstvo

Građevinski radovi u Hrvatskoj u travnju su, prema kalendarski prilagođenim podacima, bili 0,1 posto veći u odnosu na travanj prošle godine, što je drugi mjesec za redom u kojem se bilježi rast građevinskih radova na godišnjoj razini, pokazuju u srijedu objavljeni podaci Državnog zavoda za statistiku (DZS).

Naime, prošli je mjesec zabilježen prvi rast građevinskih radova na godišnjoj razini u zadnje dvije godine i u ožujku su građevinski radovi zabilježili rast za 1,2 posto u odnosu na ožujak prošle godine.

Prema desezoniranim indeksima, na mjesečnoj razini, u travnju u odnosu na ožujak ove godine građevinski su radovi bili manji za 1,1 posto.

Statistički podaci pokazuju da je na godišnjoj razini na blagi rast građevinskih radova utjecao rast radova na zgradama, u travnju ove u odnosu na travanj prošle godine rast građevinskih radova na zgradama iznosi 3,2 posto, dok su radovi na ostalim građevinama pali za 1,2 posto.

Rast građevinskih radova na godišnjoj razini pokazuju i izvorni indeksi, prema kojima je u travnju njihov fizički obujam povećan za 0,5 posto.

U travnju je po podacima DZS-a, na novogradnjama odrađeno 51,6 posto radnih sati, dok se na ostale radove odnosi 48,4 posto radnih sati.

Istovremeno je na zgradama realizirano 44,3 posto, a na ostalim građevinama 55,7 posto radnih sati.


Autor/Izvor: Hina


<< Prethodna vijest
Slijedeća vijest >>

Posljednji članci iz ove kategorije:

HŽ Infrastrukturi 241 milijun eura iz EU-ovih fondova za prugu Križevci - državna granica

21.10.2016 15:50:00  |  Autor/Izvor: Hina

HŽ Infrastruktura i Europska komisija (EK) potpisale su Sporazum o sufinanciranju rekonstrukcije postojećeg i izgradnje drugog kolosijeka pruge od Križevaca do granice s Mađarskom kojim je osigurano sufinanciranje tog projekta u iznosu nešto većem od 241 milijun eura, priopćila je u petak HŽ Infrastruktura

DZS: snažan rast broja izdanih građevinskih dozvola

13.10.2016 16:26:00  |  Autor/Izvor: Hina

Tijekom kolovoza u Hrvatskoj je izdano ukupno 610 građevinskih dozvola, što je čak 29 posto više od broja dozvola izdanih u istom mjesecu lani, pokazuju podaci Državnog zavoda za statistiku (DZS)

Europska komisija Hrvatskoj odobrila više od 7 milijuna eura za izgradnju mosta na rijeci Savi kod Svilaja

6.10.2016 14:32:00  |  Autor/Izvor: Limun.hr

Nakon što je 14. rujna 2016. godine u Općini Odžak svečano položen kamen temeljac za početak radova na izgradnji mosta na rijeci Savi kod Svilaja, ovaj tjedan Europska komisija potpisala je i poslala Hrvatskoj ugovor kojim potvrđuje sufinanciranje mosta u iznosu većem od 7 milijuna eura

U srpnju izdano 16,6 posto više građevinskih dozvola

14.9.2016 9:27:00  |  Autor/Izvor: poslovni.hr

U Hrvatskoj je u srpnju izdano 555 građevinskih dozvola, što je 16,6 posto više u odnosu na prošlogodišnji srpanj, pokazuju podaci Državnog zavoda za statistiku (DZS). Prema vrstama građevina, 87 posto dozvola izdano je za zgrade, a 13 posto za ostale građevine. Za zgrade su, naime, izdane 483, a za ostale građevine 72 dozvole
 

DZS: Građevinski radovi u travnju veći za jedan posto na godišnjoj razini

24.6.2016 15:41:00  |  Autor/Izvor: Hina

Obujam građevinskih radova u Hrvatskoj u travnju ove godine pao je u odnosu na ožujak za 1,3 posto, a prema prošlogodišnjem travnju veći je za jedan posto, pokazuju podaci Državnog zavoda za statistiku (DZS)
 

Pošaljite upit

Ime i prezime:
Telefon:
E-mail adresa:
 
Poruka: