Pretraži Nekretnine vijesti:Predsjednik Vlade na otvorenju najveće ovogodišnje investicije u turizmu

 10.6.2015 12:13:00  |  Turistički projekti

U Poreču je uz prisutnost više od 400 visokih i uglednih gostiju svečano otvoren Valamar Isabella Island Resort 4*, luksuzni obiteljski resort i najveća ovogodišnja investicija u hrvatskom turizmu. Vodeća turistička tvrtka Valamar Riviera uložila je 250 milijuna kuna u povećanje konkurentnosti Poreča kao turističke destinacije, gradnjom novih i obnovom postojećih objekata na otoku Sveti Nikola, navodi se u priopćenju.

Svečanom otvorenju Valamar Isabella Island Resorta 4* nazočio je predsjednik Vlade Republike Hrvatske Zoran Milanović, ministar turizma Darko Lorencin i mnogi drugi brojni gosti.

Ministar turizma Darko Lorencin u prigodnom obraćanju najavio je kako će investicije u turistički sektor Hrvatske ove godine iznositi čak pola milijarde eura, pa će se samo na Jadranu otvoriti oko 25 novih ili potpuno obnovljenih hotela, što je najviše u više od deset godina.

"Jedna od najvećih ovogodišnjih investicija je ovaj luksuzni obiteljski hotel Isabella Island Resort kompanije Valamar Riviera na otoku Sveti Nikola koji će dodatno osvježiti postojeću ponudu Poreča, odnosno cijele Istre te pridonijeti privlačnosti Hrvatske kao destinacije koja pruža odmor visoke kvalitete u svim segmentima. Valamar je ustrajan u investicijama i doprinosi dinamici investiranja koja nam je zadana u Strategiji razvoja turizma i koju priželjkujemo. Vlada Republike Hrvatske radi na uspostavi bolje investicijske klime kroz mjere o poreznim olakšicama za strateške investicije kao i kroz HBOR. Danas nema turističkog projekta u Hrvatskoj koji nije realiziran bez pomoći HBOR-a", rekao je ministar turizma Darko Lorencin.

Valamar Isabella Island Resort **** ima ukupno 334 smještajne jedinice kategorije četiri zvjezdice, a gosti mogu birati smještaj u luksuznim apartmanima u obnovljenom dvorcu Isabella, vilama i apartmanima Isabella Villas ili Miramare te hotelu Isabella. Na raspolaganju su im, osim šest vrsta otočkih plaža, mnoštvo sportskih sadržaja, luksuzni restorani, wellness centar i objekti za kongresni turizam i događanja.

"Valamar Isabella Island Resort pravi je primjer uspjeha mjera povoljnog financiranja putem kreditnih linija HBOR-a i poreznih olakšica za strateške investicije, jer je omogućio zapošljavanje 250 ljudi, uz 750 ljudi koji su dvije godine radili na izgradnji objekta. Dok je ukupna vrijednost poreznih olakšica i povoljnijeg financiranja 90 do 100 milijuna kuna, u javne proračune će se kroz deset godina po raznim osnovama sliti oko 260 milijuna kuna", istaknuo je Željko Kukurin, novi predsjednik Uprave Valamar Riviere.

Potpredsjednik Nadzornog odbora Valamar Riviere i dosadašnji predsjednik Uprave Franz Lanschützer istakao je kako je Valamar Isabella Island Resort kruna višegodišnjeg napora da se stvori objekt koji će objediniti želje gostiju, potrebe tržišta, Poreča i Istre kao destinacija, zaštitu prirode, očuvanje povijesti i poštivanje urbanističkih zasada, uz održiv proračunski okvir. Dodao je kako je Valamar u hrvatski turizam u proteklih 12 godina uložio preko 2,4 milijarde kuna, što ga čini jednim od najvećih i najznačajnijih investitora na Jadranu.

Valamar Riviera d.d. Poreč nastala je krajem veljače 2015., konsolidacijom Valamar Grupe. Upravlja i posjeduje 41 turistički objekt na jadranskoj obali, u Poreču, Rapcu, Dubrovniku i na Krku. ima više od 3.000 zaposlenika i preko 22.000 dioničara. Upravlja s oko 10 posto kategoriziranog turističkog smještaja u Hrvatskoj, ostvaruje 1,1 milijardu kuna prihoda i u jednom danu može primiti 43.000 gostiju, ističe se u priopćenju.


Autor/Izvor: Limun.hr


<< Prethodna vijest
Slijedeća vijest >>

Posljednji članci iz ove kategorije:

Valamar Riviera ulaže u destinaciju Rabac pola milijarde kuna

17.8.2016 13:01:00  |  Autor/Izvor: Limun.hr

Valamar Riviera, vodeća turistička kompanija i jedan od najaktivnijih investitora u turizam u Hrvatskoj, u 2017. godini uložit će oko 500 milijuna kuna u izgradnju dva luksuzna ljetovališta u destinaciji Rabac - Family Life Bellevue Resort 4* koji će iduće sezone postati prvi TUI Family Life brend u Hrvatskoj te Valamar Girandella Resort 4*

Doğuş Grupa Hrvatska otvara BEACH CLUB smješten u srcu marine D-Marin Dalmacije

13.7.2016 12:23:00  |  Autor/Izvor: Limun.hr

Svečano otvorenje Beach Cluba D-Marin Dalmacija održat će se 15. srpnja 2016. godine u marini D-Marin Dalmacija, Bibinje-Sukošan 1 te će ovim otvorenjem, Doğuş Grupa Hrvatska proslaviti završetak još jedne uspješne investicije u hrvatski turizam

Vlada: Prihvaćena ponuda Avenue grupe za Kupare

29.10.2015 11:11:00  |  Autor/Izvor: Hina

Vlada je na sjednici u četvrtak prihvatila ponudu Avenue grupe za realizaciju turističkog razvojnog projekta Kupari, vrijednog otprilike 100 milijuna eura, koji bi trebao imati oko 800 ležajeva sa 4 ili 5 zvjezdica

Država traži ulagače u projekt Muzil vrijedan do 200 milijuna eura

22.10.2015 22:01:00  |  Autor/Izvor: poslovni.hr

Vlada je na sjednici u četvrtak konačno donijela odluku o pokretanju postupka za iskazivanje interesa za realizaciju razvojnog projekta Muzil, odnosno gradnju velikog turističkog kompleksa koji bi izgrađenošću i visinom ulaganja trebao nadmašiti i Kupare

Kamp ”Selce” postao najbolje kategorizirani kamp na crikveničkoj rivijeri

8.7.2015 12:59:00  |  Autor/Izvor: Limun.hr

Jadran d.d. iz Crikvenice, turistička tvrtka koja u vlasništvu na crikveničkoj rivijeri ima 8 hotela, 2 autokampa i turističko naselje, nakon izlaska iz stečaja pokrenula je 20 milijuna kuna vrijedan investicijski ciklus usmjeren podizanju kvalitete i kategorizacije smještajnih kapaciteta
 

Pošaljite upit

Ime i prezime:
Telefon:
E-mail adresa:
 
Poruka: