Pretraži Nekretnine vijesti:U Šibeniku potpisan sporazum za Obonjan, prvi turisti 2016.

 1.6.2015 15:51:00  |  Turistički projekti

Grad Šibenik, kompanija Sunčani Hvar i tvrtka Projekti Šibenik potpisali su sporazum koji omogućava da praktički odmah krene realiziranje projekta turističke ponude Šibenika odnosno revitalizacije otoka Obonjana u duhu odmorišne i glazbeno-festivalske destinacije pod nazivom Obonjan Rivijera.

U povodu tog sporazuma u Šibeniku je u ponedjeljak održana konferencija za novinare na kojoj su gradonačelnik Šibenika Željko Burić i predstavnici britanskih investitora u Obonjan na čelu s Danom Blackledgeom i Hugom Bausom predstavili projekt koji će, po njihovoj ocjeni, otok Obonjan razviti u smjeru iznimne turističke ponude na globalnoj razini.

Iako su ih to pitali novinari, nitko od njih nije mogao točno navesti iznose ukupne investicije u taj projekt, jer na Obonjanu ima, kako su kazali, dosta posla, a infrastruktura je u takvom stanju da će vjerovatno i 'probiti' prvobitno planirane iznose.

Uglavnom, prvo će se krenuti s obnovom vodovoda pa gradnjom smještajnih kapaciteta, kako bi prve goste na tom otoku primili idućeg proljeća.

Nositelji projekta Obonjan Rivijera i uređenja njegove turističke infrastrukture su vodeći glazbeni promotori iz Velike Britanije "Sound Channel", nacionalni turistički operator CMT i operativna kompanija Gratiosus odnosno ulagači s dugogodišnjom tradicijom i iskustvom na području razvoja i provedbe ovakvog tipa turističke ponude.

Kompanija Gratiosus ima iza sebe brojne uspješne projekte temeljene na ugostiteljstvu i glazbenom turizmu, dok je CMT touroperator specijaliziran za organizaciju događanja i putovanja, posebice za mlade, a Sound Channel kuća s velikim portfoliom glazbenih projekata u svijetu.

Na novinskoj konferenciji svi su naglasili i da Obonjan neće biti dio programa Ultre, Unknowna, Hideouta ili bilo kojeg drugog glazbenog festivala iza kojih stoje pojedini investitori iz ovog projekta.

"Obonjan Rivijera bit će zasebni i originalni projekt među svim otocima, s novim i atraktivnim sadržajima, među kojima su i glazbena događanja kao dio koncepta ponude za pružanje modernog turističkog doživljaja na područjima umjetnosti, glazbe, održivog življenja, wellnessa, gastronomije i tehnologije, te vjerujemo da će to biti i globalno prepoznato kroz promociju koju također planiramo", kazali su investitori Blackledge i Baus.

Svi očekuju da će taj projekt donijeti ekonomske koristi Obonjanu, Šibeniku, županiji i ukupno hrvatskom turizmu, a već se u prvoj godini, 2016., očekuje bar tri tisuće posjetitelja tjedno na tom otoku, odnosno oko 120 tisuća noćenja ukupno te oko 70 milijuna kuna turističke potrošnje.

To bi u idućim godinama trebalo i rasti s jačanjem branda i ukupne ponude, a planiraju zaposliti nekoliko stotina domaćih radnika.

Gradonačelnik Šibenika Burić naglasio je kako je tvrtka Projekti Šibenik preuzela otplatu 11 milijuna kuna kredita koje je dosad morao isplaćivati Grad Šibenik, kao i da će investitor preuzeti investiciju u izgradnju vodovodne mreže do Obonjana, vrijednu oko 25 milijuna kuna, što je dosad bila obveza grada.

"Grad Šibenik će ovim projektom smanjiti troškove za bar 40 milijuna kuna, a i brojne domaće tvrtke imat će koristi od Obonjana jer će biti angažirane tijekom radova na otoku", poručio je Burić.


Autor/Izvor: Hina


<< Prethodna vijest
Slijedeća vijest >>

Posljednji članci iz ove kategorije:

Valamar Riviera ulaže u destinaciju Rabac pola milijarde kuna

17.8.2016 13:01:00  |  Autor/Izvor: Limun.hr

Valamar Riviera, vodeća turistička kompanija i jedan od najaktivnijih investitora u turizam u Hrvatskoj, u 2017. godini uložit će oko 500 milijuna kuna u izgradnju dva luksuzna ljetovališta u destinaciji Rabac - Family Life Bellevue Resort 4* koji će iduće sezone postati prvi TUI Family Life brend u Hrvatskoj te Valamar Girandella Resort 4*

Doğuş Grupa Hrvatska otvara BEACH CLUB smješten u srcu marine D-Marin Dalmacije

13.7.2016 12:23:00  |  Autor/Izvor: Limun.hr

Svečano otvorenje Beach Cluba D-Marin Dalmacija održat će se 15. srpnja 2016. godine u marini D-Marin Dalmacija, Bibinje-Sukošan 1 te će ovim otvorenjem, Doğuş Grupa Hrvatska proslaviti završetak još jedne uspješne investicije u hrvatski turizam

Vlada: Prihvaćena ponuda Avenue grupe za Kupare

29.10.2015 11:11:00  |  Autor/Izvor: Hina

Vlada je na sjednici u četvrtak prihvatila ponudu Avenue grupe za realizaciju turističkog razvojnog projekta Kupari, vrijednog otprilike 100 milijuna eura, koji bi trebao imati oko 800 ležajeva sa 4 ili 5 zvjezdica

Država traži ulagače u projekt Muzil vrijedan do 200 milijuna eura

22.10.2015 22:01:00  |  Autor/Izvor: poslovni.hr

Vlada je na sjednici u četvrtak konačno donijela odluku o pokretanju postupka za iskazivanje interesa za realizaciju razvojnog projekta Muzil, odnosno gradnju velikog turističkog kompleksa koji bi izgrađenošću i visinom ulaganja trebao nadmašiti i Kupare

Kamp ”Selce” postao najbolje kategorizirani kamp na crikveničkoj rivijeri

8.7.2015 12:59:00  |  Autor/Izvor: Limun.hr

Jadran d.d. iz Crikvenice, turistička tvrtka koja u vlasništvu na crikveničkoj rivijeri ima 8 hotela, 2 autokampa i turističko naselje, nakon izlaska iz stečaja pokrenula je 20 milijuna kuna vrijedan investicijski ciklus usmjeren podizanju kvalitete i kategorizacije smještajnih kapaciteta
 

Pošaljite upit

Ime i prezime:
Telefon:
E-mail adresa:
 
Poruka: