Ostalo  //  Nacrti (projekti)


Naknadna legalizacija?
6.5.2009 11:47:00  -  Želim legalizirati kuću sa fitnessom BGP 397m2, NGP 340m2. Vlasnički lisi čist, nema uporabnu dozvole. Izgrađena 1998, useljena 2000, fitness izgrađen 2004. Što je potrebno?
Da li se potkrovlje računa u BRP?
1.4.2009 11:29:00  -  Da li se površina tavana (pod kosim dvostrešnim krovom) na primjer nadozida uračunava u bruto građevnu površinu? Zanima me jer se po ukupnoj površini određuje da li je do 400 m2 i ide na rješenje o uvjetima gradnje ili je veće od 400 m2 pa ide na lokacijsku dozvolu?
Vremensko ograničenje
16.3.2009 16:43:00  -  Zanima me da li postoji neko vremensko ograničenje od trenutka izrade projekta za kuću, vađenja građevinske dozvole itd. do početka samog građenja tj. da li može proći nekoliko godina (do 5 god) od faze papirologije do faze građenja?
Ulazi li ravan krov u GBP?
4.2.2009 12:54:00  -  Prizemlje je u projektu bruto površine 174,50 m2. Na katu bismo napravili SAMO prostoriju cca 30 m2 u koju bi izlazile unutarnje stepenice iz prizemlja. Sve ostalo bi bio ravni krov. Da li površina ravnog krova ulazi u GBP /htjeli bismo se uklopiti u građ. do 400 m2/ i da li je razlika ako je to prohodni ili neprohodni krov? Da li postoji pravilnik za izračun razvijene površine u kojemu je pojašnjeno i ovo u vezi s ravnim krovom?
Promjena visime krova
30.1.2009 11:17:00  -  Želio bih smanjiti visinu stropa (20-30 cm) na katu i prizemlju, a imam gotov projekt. Koja je procedura?
Izmjene glavog projekta
31.12.2008 11:13:00  -  Namjeravam graditi kuću na proljeće, imam građevinsku po starom zakonu, međutim htio bi napravit nekakve promjene, po starom projektu postoje istaci u prizemlju koje bi ja produžio i na kat. Kuća je zamišljena s krovom na 4 vode, zanima me je li uopće mogu graditi kuću u Brdovcu s ravnim krovom, tj. zanima me krov na jednu vodu (nagib do 10°). Je li moram te promjene "legalizirati"i kako to najbolje izvesti?
Unutrašnja galerija
11.10.2008 15:05:00  -  Zanima me da li se galerija unutar postojećeg tlocrta i volumena građevine smatra etažom? Naime imamo dozvolu za 3 etaže i u 3 etaži s kosim podgledom u dijelu želimo izvesti galeriju.
Građevinska bruto površina
6.10.2008 12:15:00  -  "GBP građevine je zbroj svih površina neke građevine koje se mjere u razini podova svih dijelova zgrade (podrum, suteren, prizemlje, kat, polukat) u koje su uključene i sve površine lođa, balkona i terasa. GBP se određuje prema vanjskim mjerama obodnih zidova". Molim vas za tumačenje: da li to znači da se različite kvalitete prostora po namjeni svi računaju 1 čm za 1 čm tj. da se napustila tablica koeficijenata? Npr. podrumsko spremište, garaža, vanjsko parkirno mjesto i stambeni prostor iznad razine zemlje?
Obveza projektiranja recepcija
6.10.2008 11:31:00  -  Imam dva pitanja te Vas molim za pomoć. Zanima me utemeljenost obveze projektiranja recepcije u apartmanskom objektu od 6 stambenih jedinica, koji će se graditi u stambenoj zoni općine Vrsi, a sve u skladu s PPU općine Vrsi u Zadarskoj županiji koji propisuje mogućnost gradnje jednog ležaja na 50 m2 zemljišta, a to opet na parceli od 600 m2 omogućava gradnju 6 apartmanskih jedinica sa po dva ležaja. Mogućnost građenja takvog objekta nije sporan već je pitanje vezano uz obvezu projektiranja recepcije unutar objekta te prava etažiranja objekta. Zahtjev za projektiranje recepcije proizlazi iz tvrdnje da moramo postupiti kako nalaže Pravilnik o razvrstavanju, kategorizaciji, posebnim standardima i posebnoj kvaliteti smještajnih objekata iz skupine hoteli i to prema prilogu VIII - Elementi za kategorizaciju apartmana - usluge recepcije - a sve prema Pravilniku o izmjenama i dopunama pravilnika o razvrstavanju, kategorizaciji, posebnim standardima i posebnoj kvaliteti smještajnih objekata iz skupine hoteli NN 132/03 (kao da tražimo dozvolu za obavljanje djelatnosti). Pravilnik nije naveden na stranicama Ministarstva kao sastavni dio propisa iz područja gradnje (zakona, uredbi, pravilnika) koji su temelj donošenja odluka upravnih tijela te Vas molim da mi odgovorite da li je i ako jest, kada, donesena odluka o postupanju po navedenom pravilniku te da li je Upravni odjel za provedbu dokumenata prostornog uređenja i gradnje Zadarske županije ispravno postupio tražeći nadopunu idejnog rješenja uklapanjem recepcije u projekt. Drugo pitanje vezano je za mogućnost etažiranja poslovnog objekta turističke namjene u stambenoj zoni. Zakonom je onemogućeno etažiranje unutar zone T2 no nisam nigdje našao da se zabrana etažiranja odnosi i na stambene zone.
Izvješće nadzornog inženjera
25.9.2008 16:34:00  -  Kupili smo stan u Zagrebu prije godinu dana u novogradnji, dok je bila u potpuno završnoj fazi (etažirano). Krajem 2007. ishodovana je Uporabna dozvola (tj. Uvjerenje o uporabi građevine, po novom zakonu). S obzirom da imamo nekih dvojbi oko izvedenog stanja, jer nadzorni tvrdi jedno, investitor drugo itd,. trebali bi doći do završnog izvješća nadzornog, koje je temelj za izdavanje navedenog Uvjerenja o uporabi. Da li je to završno izvješće nadzornog inženjera javni dokument, te da li ga mogu dobiti na uvid u Gradskom uredu, prema naravno broju i datumu Uvjerenja?
Arhiva
 

Pošaljite upit

Ime i prezime:
Telefon:
E-mail adresa:
 
Poruka: